Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

ΓΡΑΠΤΗ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΔΙΕΛΕΥΣΕΩΝ - Οι ενέργειες των πλανητών και πως μας επηρεάζουν - Προκλήσεις και ευκαιρίες - Ποιο είναι το μήνυμα των διελεύσεων


Η Αστρολογία είναι γνωστή στο ευρύ κοινό ως ένα εργαλείο «προβλέψεων». Όμως, αν αποδεχτούμε ότι οι πλανήτες, οι όψεις, τα ζώδια κλπ ‘κινούν τα νήματα της ζωής μας’, αυτόματα μετατρεπόμαστε σε ‘μαριονέτες’ χωρίς ελεύθερη βούληση και επιλογή.

Ερχόμαστε στον κόσμο των μορφών προκειμένου να θυμηθούμε ξανά μέσα από τις εμπειρίες μας ‘το ποιοι είμαστε στην πραγματικότητα’ και κυρίως να βιώσουμε και να κάνουμε έργο μας την ΑΓΑΠΗ. Όμως, το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα στη ζωή μας, εξαρτάται κατά πολύ από τη δική μας ανταπόκριση στις προκλήσεις και στις ευκαιρίες. Το μέλλον είναι γεμάτο από πολλαπλές πιθανές εκβάσεις και δυνατότητες.

Τότε, θα μπορούσε να ρωτήσει κανείς, σε τι ωφελεί η Αστρολογία και γιατί να ζητήσει κανείς μια Ανάλυση Διελεύσεων;

Η Αστρολογία μας καθοδηγεί στο να κάνουμε καλύτερες και πιο δημιουργικές επιλογές. Μας βοηθάει να διακρίνουμε ποιος είναι ο δρόμος της Ψυχής μας και τι ζητάει αυτή στην παρούσα ενσάρκωση. Μας βοηθάει να επιλέγουμε τις καταστάσεις και τους ανθρώπους εκείνους, που μας «κρατάνε στο δρόμο μας». Με βάση πάντα το ποιοι είμαστε, τι ψάχνουμε, ποια βήματα έχουμε κάνει έως τώρα και ποιο έργο έχουμε έρθει να πραγματώσουμε, η Αστρολογία μπορεί να παρουσιάσει μπροστά μας τις προκλήσεις, τις δυσκολίες, τις ευκαιρίες και τις δυνατότητες που έχουμε σε διάφορες χρονικές στιγμές.

Οι πλανήτες, μέσα από μας τους ίδιους, προσφέρουν την καθοδήγηση και τη συμβουλή τους. Μας προτείνουν ένα δρόμο έναντι κάποιου άλλου, με βάση τα δικά μας προσωπικά ζητούμενα και χαρακτηριστικά. Μοιάζει σαν οι πλανήτες να είναι πάντα προσανατολισμένοι στην εξέλιξη της Ψυχής μας και γενικότερα της «Ύπαρξης».

Οι διελεύσεις των πλανητών δεν φέρνουν κάτι που δεν υπάρχει ήδη. Απλά, τις περισσότερες φορές, αυτό «το καινούριο» που υποτίθεται ότι φέρνουν, είναι μέχρι εκείνη τη στιγμή πολύ καλά κρυμμένο σε κάποιο υπόγειο του υποσυνείδητου μας. Μέσα από την πορεία τους στο στερέωμα, οι πλανήτες αποκαλύπτουν οτιδήποτε είναι ‘στη σκιά’. Αναμοχλεύουν και φέρνουν στην επιφάνεια όλα μας τα κομμάτια με σκοπό ‘να ρίξουν φως’ μέσα μας. Προσδοκούν από μας να αντιληφθούμε επιτέλους όλα τα αντιφατικά -πολλές φορές- κομμάτια του εαυτού μας, να τα αποδεχτούμε χωρίς κριτική και να γίνουμε έτσι πιο συνειδητοί. Προσδοκούν την ΕΞΕΛΙΞΗ μας μέσα από την παρατήρηση, τη διάκριση και την αποδοχή.

Όταν συντονιζόμαστε μαζί τους γινόμαστε πιο πλούσιοι, πιο δημιουργικοί και πιο «ευτυχισμένοι». Αντίθετα όταν αντιστεκόμαστε, βιώνουμε πόνο, θλίψη ή στην καλύτερη περίπτωση νωθρότητα, βαρεμάρα και πλήξη. Ανεξάρτητα απ’ το αν το συναίσθημα είναι πόνος ή νωθρότητα, το σίγουρο είναι ότι κάποια στιγμή πήραμε μια λάθος στροφή στο δρόμο μας.

Κατά τη διάρκεια της κίνησης τους, οι πλανήτες σχηματίζουν κάποιες γωνίες με τους πλανήτες του γενέθλιου ωροσκοπίου μας και μ’ αυτό τον τρόπο «μας θυμίζουν» συγκεκριμένα θέματα/ζητήματα, κρίσιμα για την εξέλιξη μας.

Για την Αστρολογία που ενσωματώνει την ελεύθερη επιλογή, τα γεγονότα, οι καταστάσεις και ο τρόπος με τον οποίο οι διελεύσεις των πλανητών αποκαλύπτουν τις αδυναμίες, τις δυσκολίες, τα μπλοκαρίσματα ή ακόμα και τα χαρίσματα μας, δεν έχουν και τόσο μεγάλη σημασία.

Σημασία έχουν αυτά τα ίδια τα ζητήματα/ θέματα που απασχολούν την Ψυχή μας, η ενέργεια που για κάποιους λόγους έχει μπλοκάρει στο σύστημα μας και με την ευκαιρία της διέλευσης των πλανητών είναι έτοιμη να απελευθερωθεί. Όλα τα υπόλοιπα είναι απλά «σενάρια».
Το ΕΓΩ έχει μια προτίμηση στα σενάρια. Ενδιαφέρεται για την επιφάνεια και όχι για την ουσία των πραγμάτων. Θέλει να μάθει τα ακριβή γεγονότα που θα συμβούν, τις καταστάσεις που θα φέρει το μέλλον και όχι το ‘γιατί’ συμβαίνουν όλα αυτά, τι μας δείχνουν για τον εαυτό μας και προς τα πού θα έπρεπε να κινηθούμε.

Έτσι λοιπόν, πολλές φορές εγκλωβιζόμαστε στις περιγραφές και στα σενάρια τα οποία φυσικά είναι αμέτρητα αφού οι τρόποι με τους οποίους μπορεί να ενεργοποιηθεί ένα θέμα μέσα μας, είναι άπειροι. Μ’ αυτό τον τρόπο όμως, το μόνο που καταφέρνουμε είναι ‘να κοιτάμε το δάχτυλο που δείχνει το φεγγάρι και όχι το ίδιο το φεγγάρι’.

Οι πλανήτες είναι εδώ για να μας υπενθυμίζουν το δρόμο μας. Από μας εξαρτάται το αν θα πάρουμε το μήνυμα τους με ένα ελαφρύ ‘σκούντημα’ ή με σεισμούς και ανατροπές.

Πάντα καταλήγει στο κατά πόσο είμαστε ικανοί να διακρίνουμε το δρόμο μας και να συνεργαστούμε με το Σύμπαν για το καλό της Ψυχής μας.

Γιατί να επιλέξω μία γραπτή Ανάλυση Διελεύσεων

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η γραπτή αστρολογική Ανάλυση που θα παραλάβετε δεν είναι η γνωστή ‘τυποποιημένη’ (computerized) Ανάλυση που κυκλοφορεί σε διάφορες εκδοχές στο διαδίκτυο.

Πρόκειται για μια Αστρολογική Μελέτη τελείως εξατομικευμένη, που αφορά τον καθένα σας προσωπικά.

Στα πλαίσια οποιασδήποτε Ανάλυσης Διελεύσεων στηριζόμαστε πάντα στην ενέργεια και στα ‘μηνύματα’ του γενέθλιου χάρτη, που είναι μοναδικός για τον καθένα. Επιπρόσθετα, σαν πρώτο βήμα, σας αποστέλλουμε ένα μικρό ερωτηματολόγιο προς συμπλήρωση, το οποίο είναι διαφορετικό ανά άτομο και προκύπτει από τα θέματα που κρίνονται -με πρώτη ματιά- ως «σημαντικά» στον προσωπικό σας χάρτη. Σ’ αυτό το ερωτηματολόγιο, σας ενθαρρύνουμε να εκφράσετε τα θέματα που σας απασχολούν περισσότερο, ώστε να επιμείνουμε σε αυτά, στα πλαίσια της Ανάλυσης.    

Παρόλο που θεωρούμε τη ζωντανή επαφή και αλληλεπίδραση πολύ σημαντική, η εμπειρία μας κατά τη διάρκεια των χρόνων δείχνει ότι μια γραπτή (από μακριά) Ανάλυση είναι πολύ βοηθητική για κάποιους ανθρώπους, για τους παρακάτω λόγους:

  1. Είναι εξίσου αυθεντική, μοναδική και προσωπική για τον καθένα σας αφού δεν πρόκειται για τυποποιημένη (computerized) ανάλυση
  1. Εξυπηρετεί όσους είναι εκτός Αθηνών και κατά συνέπεια δεν μπορούν να έχουν μία προσωπική ανάλυση από κοντά
  1. Είναι μια διακριτική επιλογή γι αυτούς που δεν επιθυμούν (για τους δικούς τους λόγους) μία προσωπική επαφή
  1. Είναι προσεγμένο, γραπτό κείμενο που μένει στο συρτάρι σας και μπορείτε να ανατρέξετε σ’ αυτό οποιαδήποτε χρονική στιγμή. Πολλές φορές δεν είμαστε έτοιμοι να ακούσουμε ή να αποδεχτούμε κάτι για τον εαυτό μας. Όμως, με το πέρασμα του χρόνου βλέπουμε τα πράγματα με διαφορετικό τρόπο. Είναι πολύ πιθανό, οι επισημάνσεις που γίνονται στο κείμενο της γραπτής ανάλυσης να αποκτήσουν άλλη σημασία και αξία για σας στο μέλλον. 

Το περιεχόμενο μιας γραπτής Αστρολογικής Ανάλυσης Διελεύσεων

Στα πλαίσια μιας γραπτής Αστρολογικής Ανάλυσης Διελεύσεων εξερευνούμε τους επόμενους δώδεκα μήνες της ζωής σας χρησιμοποιώντας δύο αστρολογικές τεχνικές (Transits and Progressions).

Ø    Καταρχήν κάνουμε μια περιληπτική αναφορά στο παρελθόν προκειμένου να συνδέσουμε τις τωρινές και μελλοντικές προκλήσεις με τις εμπειρίες που πιθανόν ήδη έχουν οδηγήσει σε αλλαγές και αύξηση της συνειδητότητας (Α ΜΕΡΟΣ).

Ø  Στη συνέχεια αναλύουμε τις σημαντικότερες προκλήσεις των επόμενων 12 μηνών, οι οποίες είναι αυτές που θα καθορίσουν το κλίμα και τη διάθεση της περιόδου (Β ΜΕΡΟΣ).

Ø   Ύστερα επισημαίνονται οι σημαντικότερες «βοήθειες» που θα προκύψουν, τις οποίες θα πρέπει να εκμεταλλευτείτε. Πρόκειται για δευτερεύουσες όψεις και θα πρέπει να κινητοποιηθείτε για να έχετε όφελος απ’ αυτές (Γ ΜΕΡΟΣ).

Ø    Τέλος, κάνουμε μια ανακεφαλαίωση-σύνθεση όλων των παραπάνω στοιχείων στην οποία συνδέουμε όλες τις ενέργειες μεταξύ τους, με βάση πάντα τον  προσωπικό σας γενέθλιο χάρτη. Εκεί θα βρείτε τα πλέον σημαντικά θέματα στα οποία πρέπει να δώσετε μεγάλη προσοχή (Δ ΜΕΡΟΣ)

Σημειώνουμε ότι είναι αδύνατον να προκύψει μια καλή «Ανάλυση Διελεύσεων» χωρίς αναφορά και μελέτη του γενέθλιου ωροσκοπίου. Κι αυτό γιατί στο γενέθλιο ωροσκόπιο είναι αποτυπωμένες οι επιθυμίες της Ψυχής.

Όπως ένα δέντρο ξεκινάει από σπόρο, φτιάχνει ρίζες, κορμό, φύλλωμα, άνθη, καρπούς κλπ, έτσι και η ανθρώπινη ύπαρξη διανύει συγκεκριμένα εξελικτικά στάδια κατά τη διάρκεια της τρέχουσας ενσάρκωσης. Όμως ο σπόρος βρίσκεται πάντα στο γενέθλιο ωροσκόπιο. Ο σπόρος είναι οι επιθυμίες της Ψυχής μας, όλα αυτά που η Ψυχή μας θέλει να μάθει, να βιώσει, να επεξεργαστεί. Οι διελεύσεις των πλανητών σηματοδοτούν τα υπόλοιπα στάδια εξέλιξης, τα οποία συμβαίνουν με βάση πάντα τον σπόρο.

Για τους παραπάνω λόγους πιστεύουμε ότι θα ήταν καλύτερα πριν από μια Ανάλυση Διελεύσεων να ζητήσετε μια Ανάλυση του Γενέθλιου Χάρτη σας. Παρόλα αυτά, εμείς στηριζόμαστε πάντα στην ενέργεια και στα ‘μηνύματα’ του γενέθλιου χάρτη, όσο αυτό είναι εφικτό στα πλαίσια μιας Γραπτής Ανάλυσης Διελεύσεων.  
Η εμπειρία μας δείχνει ότι η γραπτή Αστρολογική Ανάλυση Διελεύσεων αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο μιας πρώτης επαφής με τις ενέργειες της εποχής και συγχρόνως ένα ταξίδι στο χρόνο που θα σας εκπλήξει.
Σας καλούμε λοιπόν να απολαύσετε τη διαδρομή….


© Copyright 2011 -  M. Παπαδάκη  - Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή αναδημοσίευσή του, σε οποιοδήποτε μέσο μετά ή άνευ επεξεργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου